Neden randevu almalısınız?
Bildiğiniz üzere devlet hastaneleri çok yoğun. Hastaların çokluğu ve hastanelerin yetersizliğinden kaynaklanan bu durum, hastane koridorlarında uzun kuyruklar oluşmasına ve hastaların mağdur olmasına neden oluyor. Randevu alan vatandaşlar ise randevu saati geldiğinde, sıra alan vatandaşlar ne kadar çok olursa olsun, doğruca doktorun odasına girip muayene olma hakkına sahiptir.
Hastane randevusu alma yöntemleri
Birinci yöntem ALO 182’yi aramaktır ancak hattın yoğunluğundan dolayı vatandaşlar bu numaradan randevu alamamaktadır. Şebeke çok yoğun olduğu için hat düşmesi durumu yaşanmaktadır.
İkinci yöntem ise Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nden (MHRS’den) randevu almaktır.
Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nden (MHRS) nasıl randevu alınır?
Öncelikle internet tarayıcınızdan mhrs.gov.tr adresine girmeniz gerekiyor. Siteye girdikten sonra sağ taraftaki “RANDEVU AL” butonuna tıklayın. Buradan sisteme giriş yapıyorsunuz. Eğer daha önce giriş yapmadıysanız ve kaydınız yok ise, üye kaydı yapmanız ya da e-devlet ile giriş yapmanız gerekmektedir. Üyelik kaydınızı yaparken girdiğiniz tüm bilgiler, sistem tarafından Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Merkezi Sistemi üzerinden online olarak kontrol edilmektedir. Eğer girdiğiniz tüm bilgiler doğru değilse kaydınızı tamamlayamaz ve randevu alamazsınız.
Üye kaydınızı oluşturduktan sonra, TC kimlik numaranız ve şifreniz ile istediğiniz hastaneden ve istediğiniz hekimden randevu alabilirsiniz.
MHRS Mobil Uygulaması
Akıllı cihazınıza (telefon, tablet vs.) MHRS mobil uygulamasını indirerek uygulama üzerinden de randevu alabilirsiniz.
İstediğim tarihte randevu alabilir miyim? Aynı gün randevu mümkün mü?
Sağlık Bakanlığı’na bağlı olan tüm hastaneler ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri’nden aynı gün için (saat 00.00’dan itibaren) sabah saat 07.00’a kadar randevu alabilirsiniz. Saat 07.00 randevu saatiniz değil, sistemin aynı gün randevu almak için koyduğu sınırdır.
Saat 07.00’dan sonra ise en erken 1 gün sonrasına randevu alabilirsiniz. Sistem en geç randevuyu ise 15 gün sonrasına vermektedir.
Saat ve polikliniklerin farklı olması şartıyla, aynı güne en fazla 2 randevu alabilirsiniz. (Örneğin 1 gün içinde dahiliyeden 2 randevu alamazsınız veya saat 15.00’a hem dahiliyeden hem de ortopediden randevu alamazsınız.)
Yakınlarınız için randevu alabilir misiniz?
Eğer MHRS üzerinden yakınlarınıza randevu almak istiyorsanız, randevu alacağınız kişinin TC kimlik numarasını ve diğer kimlik bilgilerini biliyor olmalısınız. Adına randevu alacağınız kişinin aktif bir mail adresi veya telefonu yoksa oluşturduğunuz kayıtların hepsinde aynı telefonu ve mail adresini kullanabilirsiniz.