Bozdağ, “Suriye rejimiyle YPG pazarlık yaptı ama anlaşamadı. Bugüne kadar TSK’nın operasyonlarında, bırakın hayatını kaybeden, burnu kanayan bölgede tek sivil olmamıştır. Türkiye, bölgedeki terör örgütleri ve bunların teröristlerini temizleyene kadar, bu mücadeleye devam edecektir. Eğer orada rejim elbise değiştirip YPG/PYD kılığında oraya girerse, onlar hedeftir. Milisler girerse, onlar da hiç ayrıma tabi tutulmaz. Bu terör örgütlerinin yanında TSK’ya karşı kim mücadeleye girişirse, onlar bizim karşımızda hedef olur” diye konuştu.
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ’ın konuşmasından satır başları şöyle;
“Seçim ittifakı teklifinin en önemli sonuçlarından bir tanesi ittifaka katılan partilerin baraj sorununu aşma konusundaki kolaylıktır. Baraj 2 partinin, ittifakın aldığı oydan hesaplanacak. Vekil dağılımı da oy oranına göre dağıtılacak.İttifak koalisyon değildir. İktidar olmak için değil, seçim öncesi halkın önüne çıkmak için yapılan bir yöntemdir.İktidar, ittifakın güvenoyuna bağlı değildir. İttifaktan birisi iktidardan çekilirse iktidar düşmez.
CHP’NİN ELEŞTİRİLERİNE YANIT
“Koalisyon iddiası algı operasoynu. Bu doğru değil. Sistemin doğası zaten koalisyona izin vermiyor. Hükümeti kurma yetkisini ve güvenoyunu halk veriyor, parlamentoya gerek yok… Koalisyonlardan çok çeken CHP, ‘koalisyona geri dönüyoruz’ diyor. Referandum öncesi de koalisyonları savunuyorlardı, bugün böyle diyorlar. Yapılan, seçim öncesi halkın önüne samimi bir şekilde çıkmaktır.
CHP VE HDP İTTİFAK YAPACAK
Bizim HDP ile CHP’nin bir ittifak içerisinde olacağını söylememiz kadar doğal bir şey yok. Resmen ittifak yaparlar mı, yaparlarsa dürüstlük olur, ahlaki olur. Ama yapmazlarsa da biz biliyoruz ki HDP’liler, CHP’liler seçimde birlikte hareket edecekler. CHP’nin bir ittifak içine girmeyeceği yönünde kanaate katılmıyorum. Kendilerini zaten bir ittifakın parçası olarak görüyorlar. Umarız ki dürüst davranırlar, bizim gibi açık, net olurlar.
ÇOCUK İSTİSMARI VE KİMYASAL HADIM
Gelinen noktada, bizim tüm yaptıklarımız bu suçların işlenmesinin önüne geçemedi. O nedenle bakanlar kurulunda Recep Akdağ başkanlığında bir komisyon kuruldu. Cezaların caydırıcılığı en üste taşınacak ama bu konunun eğitim, sağlık, aile, sosyal politikalar, güvenlik ve gençlik boyutları var.Faili cezalandırmaya gelmeden önce, önleyici mekanizmaları hayata geçirmemiz gerekiyor ve komisyon bu adımları tespit edecek. Komisyon önerilerle gelecek ve biz gerekli adımları atacağız. Yasal ya da idari düzenlemeye gerek olursa yapılacak. Uygulamada sorun varsa giderilecek. Netice almak için ne lazımsa onu yapacağız. Kimyasal hadım sonrası serbest kalacak’ iddiaları soğru değil. Cezası infaz edilecek, serbest bırkılmayacak. İlaçların etksinin bir süre sonra geçeceği konusunda ise bir şey diyemem, uzmanlarına sormak lazım.Zina konusu ayrı bir konu. Sayın Cumhurbaşkanımız da açıklama yaptı. Bizim hükümetlerimiz döneminde Türk Ceza Kanunu yeniden yapıldı. Daha önce erkeğin ve kadının zinası ayrı ayrı düzenlenmişti ve Anayasa Mahkemesi bunu iptal etmişti. Biz hükümet olmadan önce, Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararlarıyla zina suç olmaktan çıkmıştı. Bizim dönemimizde de, Avrupa Birliği nedeniyle zina maddesi yeniden düzelenmedi. Şu anda suç değildir. Bu konuyla ilgili, bugün ilk toplantısını yapacak olan komisyonda değerlendirmeler yapılacaktır.
ABD İLE GÖRÜŞME 15 MART’TAN ÖNCE WAHSİNGTON’DA
Mart’ın 15’inden önceki bir tarihte ilk toplantının Washington’da yapılması planlanıyor. Bu toplantı Sayın Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Sayın Tillerson’ın koordinasyonunda eş zamanlı gerçekleşecek.”