Site icon Teketek Haber

CHP ile İYİ Parti ittifakında kritik gün

CHP ve İYİ Parti 12 Aralık’ta 21 büyükşehirde seçim iş birliği kurulmasında anlaşmıştı. Bu mutabakatın ardından iki partinin kurmayları işbirliğinin kapsamının genişletilmesinde uzlaşmaya vardı. Milliyet’in edindiği bilgilere göre, gelinen aşamada en az 16 ilde daha iş birliği kararı alındı. Bu çerçevede İYİ Parti’nin, CHP’nin yönetimde olduğu sekiz il belediyesi olan Edirne, Kırklareli, Yalova, Çanakkale, Zonguldak, Giresun, Burdur ve Sinop’ta aday çıkarmayacağı öğrenildi. İYİ Parti’nin bunlara ek olarak Bolu, Kırşehir ve Sivas’ta da CHP adaylarını destekleyeceği kaydedildi. 

CHP’nin ise Kırıkkale, Isparta, Düzce, Nevşehir ve Osmaniye’de aday çıkarmayarak İYİ Parti’ye destek vereceği bildirildi. Bu 16 ilin yanında, Afyonkarahisar ve Elazığ’da da İYİ Parti adaylarının desteklenmesinin gündemde olduğu ifade edildi.

İki partinin, “yılbaşı” arası verdiği görüşmelere bugün devam edileceği öğrenildi. CHP’den Seyit Torun ve Oğuz Kaan Salıcı’nın bugün iş birliğinin nihai çerçevesini çizmek amacıyla İYİ Partili kurmaylarla bir araya geleceği bildirildi. CHP yönetiminin, bugünkü görüşmede müzakereleri tamamlamak istediği kaydediliyor.

This website uses cookies.

This website uses cookies.

Exit mobile version