Teketek Haber

GERÇEK DOĞALLIK NEDİR?

GERÇEK DOĞALLIK NEDİR?
Şirvan YÜCEL( sirvanyucel@hotmail.com )
18 Mayıs 2020 - 0:39

Doğallık nedir? İnsanı doğallıktan alıkoyan şeyler nelerdir? Beklentisiz eylemler bizde doğallığı ortaya çıkarır mı? Bencillik doğallığı engeller mi? Fizikötesi durumalarda doğallığın etkisi varmıdır?
Doğalıkla ilgili merak edilen ne varsa, Dünya Değişim Akademisi Uzmanlarına sorduk, çok etkili bilgiler edindik. Bu bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum.
”Doğallığın kaynağı içsel özdür, o yüzden özün sonsuzluğu doğallığa da yansır ve doğallıkta bir sınırlama olmaz.
Doğallık; içten masumca paylaşmak, sevgiyi koşulsuz şartsız bencillikten uzak bir şekilde etrafa saçabilmektir. Bu muazzam güzellikteki olguyu bazıları öğretmeye çalışır. Oysa bu boşuna zaman kaybıdır çünkü doğallık öğrenilemez ve geliştirilemez. Her türlü öğrenme dışsal bir olgudur ancak doğallık içsel bir olaydır. Doğallık dışarıdan gelmez, içeriden gelir. İnsan eğer doğallığı geliştirmeye çalışırsa, doğallık gerçekliğini kaybeder ve yapaylaşır. o zaman doğallık yapay bir çiçeğe benzer.
İnsanı doğal olmaktan alıkoyan onu sınırlayan tek şey bencilliktir. Bencillik insana bilgili görünme ve mükemmel olma yönünde isteklerle beraber gelir. Oysa gerçekte doğal olmak mükemmel olmaktan daha önemlidir. Çünkü mükemmel olmaya çalışan kişi doğallığını da kaybedecektir. Mükemmel olma çabası sevgiyi engeller ve bencilliği tetikler. Nihayetinde mükemmellik arayışı doğallığı tüketir ve bencillik arttıkça doğallık da yok olur. Mükemmelliğin değil, eşsizliğin önemli olduğunu gören, birey eşsizdir ve bu eşsizliğe saygı gösterince doğallık kendiliğinden ortya çıkar.
İnsan sevgiyi beklentizce paylaşmaya başlayınca gerçek doğallığın keşfini yaşar. Doğallık nefes alışverişleri ve kalp atışları gibi varoluşun akışındadır. Doğallığın dünyasında bir yöteme ihtiyaç yoktur, Çünkü orada birey öz varlık ve bilinç düzeyindedir. Doğal olan mistik olur çünkü gizem doğal bir olgudur. Yöntemler fizik düzeyinde işe yarar fizikötesi düzeyde kontrol denen bir şey yoktur. Doğallık için bir şeyin olması, çabalamak ve konrol etmek gerekmez. İnsan öz varlığına dalınca hiçbir yönteme ihtiyacı kalmaz, doğallık özden çiçek açar.