Site icon Teketek Haber

GİRİŞİMCİLERİN ADRESİ LÜLEBURGAZ

2018 yılını İnovasyon ve Tasarım Yılı ilan eden Lüleburgaz Belediyesi, girişimcilik, inovasyon ve tasarım noktalarında fayda sağlayan etkinlikleri hayata geçirmeye devam ediyor. Bu doğrultuda Trakya Bölgesi’nde ilklere imza atmasıyla gündeme gelen Lüleburgaz Belediyesi, Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirdiği “Geleceğin Yıldız Girişimcileri” projesini ikinci kez düzenliyor.

Lüleburgaz Belediyesi ve Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa hayata gerçekleştirilen Geleceğin Yıldız Girişimcileri projesinde ilk adımlar Lüleburgaz İnovasyon Merkezi (LİMER) ev sahipliğinde atılıyor. “Yenilikçi Girişimcilik Alanında Eğiticinin Eğitimi” etkinliği ile başlayan program, 12 Nisan 2019 tarihinde yapılması planan Demo Day finali ile sonlanıyor. Finalde başarı yakalayan 10 proje ekibine ise iş fikirlerini hayata geçirip hayallerini gerçeğe dönüştürme adına Lüleburgaz İnovasyon Merkezi desteklerini sunuyor.

Geleceği şekillendiren girişimciler Lüleburgaz’da yetişiyor

Geleceğin Yıldız Girişimcileri programının ilk aşaması olan Girişimcilik Alanında Eğiticinin Eğitimi kapsamında 17-18 Aralık 2018 tarihlerinde Lüleburgaz ilçesinde yer alan liselerde faaliyet gösteren gönüllü öğretmenlere eğitim verildi. Business Networking Akademi Kurucusu Ertuğrul Belen ile Embryonix Kuluçka Merkezi Kurucusu ve Müdürü Taylan Demirkaya öncülüğünde gerçekleşen eğitimde, liselerde girişimcilik derslerinin aktif olarak işlenmesine yönelik bilgiler aktarıldı. En az 320 gence temel girişimcilik eğitimi verme konusunda destek alan öğretmenlere, iki günlük eğitimin ardından katılım belgeleri takdim edildi.

19 Aralık 2018 – 11 Ocak 2019 tarihleri arasında ise Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı liselerde öğrencilere yol haritalarını çizmeleri adına değerli bilgiler paylaşıldı. Bu anlamda Lüleburgaz İnovasyon Merkezi Koordinatörü Oğulcan Yorulmaz, 16 liseden öğrenciler ile bir araya gelerek programın içeriğine dair önemli detayları aktardı. Yerel ve globalden örnekler veren Yorulmaz, gençlere girişimciliğe adım atarken LİMER’in sunduğu olanaklardan da bahsetti.

21-22 Şubat 2019 tarihlerinde düzenlenmesi planlanan İş Fikri Geliştirme Hackathonu’nda Ertuğrul Belen ve Taylan Demirkaya eşliğinde iş fikirlerini geliştirme imkanı bulan öğrenciler, 13-14 Mart 2019 tarihlerinde Sunum Teknikleri Atölyesi’nde doğru sunum tekniklerini uygulama olarak deneyimleyecekler. 12 Nisan 2019 tarihinde Demo Day finalinde jürinin karşısına çıkacak olan 32 proje ekibinden başarılı olan 10 ekibe ise hızlandırma desteği sunulacak. Farkındalık yaratan bu program sonucunda, öğrencilerin girişimciliği geçerli bir kariyer seçeneği olarak benimsemeleri hedefleniyor.

 

This website uses cookies.

This website uses cookies.

Exit mobile version