Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, İsar Yardım Derneği ve Hayrat Vakfı işbirliği ile toplanan 4 tır dolusu yardım Suriye’nin İdlib kentine gönderildi.
Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya, Daire Başkanları Ayşe Taşkıran, Hasan Balbaba, İsar Derneği Başkanı Ali Şenel, Hayrat Vakfı Temsilcisi Muhammed Ubeyd Köşker ve Sütçü İmam Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve diğer ilgililerin katıldığı programda tırlar dualarla gönderildi.
Bu yardım kampanyasında öğrencilerin katkılarının da büyük olduğuna işaret eden Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan ise: “Bugün değerli ekiplerimizin, Büyükşehir Genel Sekreterimizin belirttiği üzere güzel bir amaç için toplanmış bulunuyoruz. Büyükşehir Belediyemizin organizasyonunda sivil toplum örgütlerimizin türlü çalışmalarıyla Kahramanmaraşlıların özetle öğrencilerimizin katkılarıyla çalışmalarıyla damlaya damlaya göl olur misali 4 tır daha Suriye/İdlib’e yollamak üzereyiz. Mazlum mağdur milletlerin her zaman yanında olmuştur milletimiz, ülkemiz, devletimiz, hükümetimiz. Bunun güzel bir örneğini daha yaşamanın mutluluğunu ve huzurunu yaşıyoruz. İnşallah bu acılar son bulur ve Suriye istikrarına kavuşur. Orda ki acılar sıkıntılar sona erer. Ben bu vesileyle emeği geçen herkese Büyükşehir Belediyemize. sivil toplum kuruluşlarımıza, derneklerimize, vakıflarımıza özellikle öğrencilerimize, annelerimize, babalarımıza ve değerli tüm Kahramanmaraşlılarımıza çok teşekkür ediyoruz. Güzel katkılarından dolayı inşallah ihtiyaçlar devam etmek üzere bu yardımlar devam etmesi lazım. Sorumluluk duygusu içerisinde ben sizlere bu vesileyle aracı olduğunuz için ve bulunduğunuz için teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Açıklamaların yapılmasının ardından yapılan dualarla 4 tır dolusu insani yardım malzemeleri Suriye’nin İdlib kentine doğru yola çıktı.