Site icon Teketek Haber

İNSAN NASIL YAŞAR İSE ÖYLE ÖLÜR!

Rahmeti ve Mağfireti sonsuz Allah’ın, selâmeti üzerimize olsun.

Yeşillenen doğanın güzellikleri, sonbahara ulaşmanın vakti ile birlikte, birer birer dökülüp solmuş yaprakları bıraktı gözlerimizin önüne. İnsan da doğumu ile ilkbahar misali güzelliklerini yetiştirmeye başlar. Gençliği ve olgunluğu, yazın insana verdiği güzel enerji gibidir. İnsan yaşlanmaya başladığında sonbaharına adım atar ve ölümü ile aslında ilk kışını yaşar.

Mevla’mız, yüce kelâmullah da buyurur ki; ”Hanginizin daha güzel ameller işleyeceğini imtihan etmek için, ölüm ve ömrü yarattı. O, mutlak güç sahibi ve bağışlayandır.”

O halde, Müslümanın dünyaya teşrifi bir imtihan vesilesidir. Şairin de söylediği gibi, “Gözümüzü açtık doğdu dediler, gözümüzü kapattık öldü dediler; bir göz kırpışa ise ömür dediler.” İşte dünya hayatı bir göz kırpışı kadar kısa gelip ve geçici bir duraktır. Yaşantımızı bu ölçü de dünyada ki her şeyin bir gün yok olup gideceğinin, bizlere sadece yaptığımız güzel hayırlı işler amellerin fayda edeceğinin bilincine varalım. Dünya da nasıl yaşar isek öyle öleceğiz nasıl ölür isek de öyle haşrolacağız.

Rabbim imandan ve kelâmullahtan ayırmasın. Kalan ömrümüzü geçen ömrümüzden hayırlı eylesin.

 

 

This website uses cookies.

This website uses cookies.

Exit mobile version