Site icon Teketek Haber

İttifak bu hafta TBMM’de görüşülecek

TBMM Genel Kurulunda, İcra ve İflas Kanunu ve Bazı Kanunlarda  Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşülecek.

Tasarıyla, iflasın ertelenmesi durumu, uygulamada ortaya çıkan  sorunlar ve kötüye kullanım nedeniyle kaldırılıyor.

 

 

Borçlu, vade verilmek veya tenzilat yapılmak suretiyle, borçlarını  ödeyebilmek ya da bir iflastan kurtulmak için konkordato talep edebilecek.

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanuna göre yapılan takipler  dahil olmak üzere hiçbir takip yapılamayacak, daha önce başlayan takipler de  duracak, borçluya karşı ihtiyati tedbir ve ihtiyati haciz kararları  uygulanamayacak.

Konkordato süresi, konkordato borçlusunun durumunun iyileşmesi  nedeniyle de kaldırılabilecek.

Konkordatoda borçlunun talebi üzerine, tasdik kararında rehinli malın  muhafaza altına alınması ve satışı ve finansal kiralama konusu malların iadesi,  karardan itibaren bir yılı geçmemek üzere ertelenebilecek.

SEÇİM İTTİFAKINA İLİŞKİN KANUN TEKLİFİ

TBMM Anayasa Komisyonunda, siyasi partilerin seçim ittifakına ilişkin,  AK Parti Grup Başkanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, MHP Grup Başkanı ve  Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli ile 6 milletvekilinin imzasını taşıyan kanun  teklifinin görüşülmesine 27 Şubat Salı günü başlanacak.

Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun İle Bazı  Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifine göre, siyasi partiler,  ittifak yaparak seçime katılabilecek. İttifak yapan partiler ittifak protokolünü  YSK’ya teslim edecek.

Siyasi partilerin seçimlerde başka bir siyasi partiyi destekleme  kararı almalarını yasaklayan hüküm kaldırılacak.

Oy pusulasında siyasi partilerin ittifak protokolünde belirledikleri  ittifak unvanı yazılacak. İttifakın unvanı belirlenmemiş ise oy pusulasında  yalnızca “İttifak” ibaresi yer alacak.

İttifak yapan partilerin aldıkları geçerli oyların toplamının yüzde  10’u geçmesi halinde, bu partilerin her biri barajı geçmiş olacak.

Seçimlere katılma yeterliliği taşıyan siyasi partinin seçime  katılmaması halinde, bu partinin üyesi başka bir siyasi partiden aday  gösterilebilecek.

Kolluk güçleri, sadece sandık kurulu başkanı veya üyelerden birinin  çağrısı üzerine değil, seçmenlerin ihbarı üzerine de sandık çevresine  gelebilecek.

Seçimin güvenliğini sağlamakla görevli kolluk güçleri hariç, resmi  üniforma ve silah taşıyan kişiler, sandığın konulduğu bina, yapı ve bunların  müştemilatına giremeyecek.

Üzerinde sandık kurulu mührü bulunmamasına rağmen, “Türkiye  Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu” filigranı, amblemi ve ilçe seçim kurulu mührü  bulunan zarflar ile üzerinde leke veya çizik bulunsa dahi bunun özel işaret  koymak amacıyla yapıldığı kesin olarak anlaşılamayan zarflar geçerli sayılacak.

TAVSİYE KARARLARINA UYMAYAN KURUM TEMSİLCİLERİ DİNLENECEK

Dilekçe ile İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyelerinden kurulu  Karma Alt Komisyon, 28 Şubat Çarşamba günü yapacağı toplantıda, Kamu Denetçiliği  Kurumunun (KDK) verdiği tavsiye kararlarına uymayan ya da KDK’nun istediği bilgi  ve belge taleplerine olumlu yaklaşmayan kurum temsilcilerini dinleyecek.

Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim  Üyesi ve Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları (SETA) Vakfı ”Avrupa  İslamofobi Raporları” editörü Yrd. Doç. Dr. Enes Bayraklı, İnsan Haklarını  İnceleme Alt Komisyonuna 1 Mart Perşembe günü sunum yapacak.

TBMM Madde Bağımlılığı Araştırma Komisyonu ile Bağcılık sektörü ve  üzüm üreticilerinin sorunlarının araştırılarak alınacak tedbirlerin tespit  edilmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu çalışmalarına devam edecek.

This website uses cookies.

This website uses cookies.

Exit mobile version