Site icon Teketek Haber

MESELE ÇEVRE MESELESİ

Gaziantep Büyükşehirbelediyesi marketlerde plastik poşet kullanımının azaltılması için başlayan uygulamayı doğamızı korumak adına destekliyor.

Plastik poşet kullanımına son vermek için alışverişlerden kullanımak üzere tasarlanan bez çantalar Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından market önlerinde dağıtımı yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin; “Ücretli olduğu için değil, dünyamızın geleceği için plastik poşet kullanımını bırakmalıyız. Bez çantalar, fileler, kese kağıtları gibi doğa dostu ürünleri kullanmalıyız. Plastik poşetlerin denizde 400 yıl, karada ise 800 yılda yok olduğunu biliyor muydunuz? Dünyada her saniye 160 bin adet plastik poşet kullanılıyor. Bu poşetlerin %99 u geri dönüştür ülemiyor. Her yıl dünyada 5 trilyon adet plastik poşet üretiliyor. Bu poşetleri yan yana eklersek dünyayı 7 defa turlayabilir!” dedi.

Şahin: plastik poşet kullanımına hayır diyerek Büyükşehir belediyesi olarak Gazianteplilere belediyemizin tasarlamış olduğu bez çantalardan dağıtım yapmaya karar verdik dedi.

MESELE ÇEVRE MESELESİ

Hükümetin aldığı naylon poşet kısıtlama kararının para ile alakalı olmadığını belirten Şahin şunları dedi: “Bundan böyle poşetleri kullanacaksak ya parasını ödeyeceğiz, ya da kullanmayacağız. Aslında buradaki mesele, para meselesi değil, tamamen bir çevre projesidir. Naylon, doğada erimeyen, yok olmayan, her şeyi kirleten bir hammaddedir. Poşetin, insan yaşamından daha fazla doğada yaşama ömrü var. Poşeti kullanmayalım dediğimizde alternatif üretmemiz lazım. Biz de belediye olarak bez torbaları halkımızla buluşturan bir kampanya başlattık. Büyükşehir olarak yine Türkiye’ye öncü olduk. Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı olarak 81 ilden de aynı duyarlılığı bekliyoruz. Artık naylon poşet değil, bez poşet kullanacağız. Ben çocukken hatırlıyorum, ellerimizde fileler vardı. Filelerle pazara giderdik, o fileleri yıllarca kullanılırdı. Aslında bu proje biraz öze dönüş, biraz çevreci, bir biraz ekonomi projesidir. Büyükşehir olarak bu kampanyanın arkasındayız, hükümetimizin arkasındayız. Toplumumuzun daha az para ödemesi, bu kampanyaya daha güçlü destek vermesi için de bez poşetleri artık biz dağıtacağız.”

 

This website uses cookies.

This website uses cookies.

Exit mobile version