TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici bir TV kanalında yaptığı açıklamada, son dalgalanmanın ardından Türkiye’nin bir ‘kural seti’ uygulayarak piyasa mekanizmasını çalışır hale getirdiğini söyledi.
Leblebici “Merkez Bankası ve kurumların aldığı önlemlerle sistem çalışmaya başladı ve doğru fiyat ortaya çıktı. Başladığımız yerlere geri dönmeye başladık, bunun arkası da gelecektir diye düşünüyorum” dedi.
“EKONOMİK SEBEPLERLE AÇIKLANAMAZ”
Oluşan kur seviyesinin ekonomik sebeplerle açıklanmasının mümkün olmadığını söyleyen Leblebici “Evet bir takım yapısal sorunlarımız var ama kuvvetli olduğumuz yerler de var. Bunu kriz diye adlandıramayız, bu son dalgalanmanın önceki krizlerle pek alakası yok. Çünkü Türkiye’nin borç yapısı sağlam” şeklinde değerlendirme yaptı.
Leblebici, tasarruf sahiplerinin geçtiğimiz günlerde döviz satışı eğiliminde olduğunu söyledi.
Leblebici gerekirse para politikasında daha fazla sıkılaştırma olabileceğini belirtti.


Mobile Legends: Bang Bang, Beş Bölgeli E-spor Yapılanmasıyla Küresel Hedeflerini Büyütüyor
ALTIN TOZU” DEĞİL “ALTIN SOKAK” İLE DÜNYANIN ZİRVESİ DUBAİ!
MST İŞ MAKİNALARI’NDAN SEKTÖRE ÖRNEK MODEL: BİLGİ, KİTAP SAYFALARINDAN ÜRETİM SAHASINA TAŞINIYOR
Tarımsal Pazaryeri Truck1, Agroexpo 2026’nın Medya Ortağı Oldu
2026’da Tüketici Davranışları Nasıl Şekillenecek?