Bencillik Zehrini Dünya Değişim Akademisi’ndeki Değişim Uzmanlarına sorduk, çok etkili bilgiler edindik. Bu tarifsiz bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.
” Bencillik tuzağına düşmüş insan paylaşmanın hayatın ta kendisi oldığunu asla göremez çünkü zihinsel olarak kördür. Paylaşımın avantajlarının farkında olmayan bencil kişi, toplumsal büyük
faydalardan yararlanmak yerine küçücük kişisel çıkarların peşine düşer.
Başkalarıyla uyum içinde verimli bir şekilde çalışma becerisi yalnızca bencil olmayan insanların özelliğidir. Zira bencil olanlar başkalarıyla çalışmakta zorlanır ve sürekli tartışma ortamının ortaya
çıkmasına neden olur.
Başkalarıyla iş birliği içinde olmak için birey karşısındaki insanların fikirlerine, önerilerine, vizyonuna saygı duymalı, onları dinlemeli ve verdikleri emekleri takdir etmelidir. İşte bencil insan bunları asla beceremez çünkü o, hep kendi düşüncelerini dayatmaya çalışır zira onların en doğru olduğuna inanır. Sonuç – iş birliği fiyaskosudur!
Aslında bencil insanın konrol etme takıntısı olduğu için başkalarının düşüncelerini kabul etmeyi kontrolü kaybetme gibi algılar ve kişi derhâl geri çekilir, tartışmaya başlar. Tartışma ve kendi inanaçlarını dayatma, kontrolü tekrar ele almak gibi görünür.
Bencillik sorunu yaşayan kişi başkalarıyla bir takım olarak çalışamaz çünkü herkese patronluk taslar. Toplumsal bir düzen içinde yaşayan insanlar için iş birliği yapmak son derece önemlidir fakat bencil kişiler kimseyle iş birliği yapamaz.”