Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, ilçede faaliyet gösteren iş insanlarını iftar yemeğinde ağırladı. Beylikdüzü Afet Anı Koordinasyon ve Lojistik Merkezi’nde gerçekleşen programa; eğitimden ulaşıma, altyapıdan sağlığa kadar pek çok alanda hizmet üreten iş insanları katıldı. Beylikdüzü’nde yaşamanın ve bu kentte iş insanı olmanın her zaman bir farklılığı olduğunu belirten Başkan Çalık, “Üreten insanların yanımızda olması bizim için mutluluk ve onur kaynağı. Beylikdüzü üreterek gelişir. Beylikdüzü’nü kamu ahlakı ve kamu vicdanıyla yönetmeye ve durmadan üretmeye gayret ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
Beylikdüzü’nde hizmet üreterek kent ekonomisine değer sağlayan iş insanları, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın düzenlediği iftar yemeğinde bir araya geldi. Beylikdüzü Afet Anı Koordinasyon ve Lojistik Merkezi’nde düzenlenen program öncesinde merkezde incelemelerde bulunan Başkan Çalık, Beylikdüzü Mutfak, gıda depoları ve afet merkezi içerisinde yer alan birimler hakkında katılımcılara bilgilendirme yaptı. Beylikdüzü Mutfak’ın saatte 10 bin kişilik sıcak çorba kapasitesinin bulunduğunu vurgulayan Çalık, “Her ilçede mutlaka Afet Koordinasyon ve Lojistik Merkezlerinin bulunması gerekiyor. Olası bir afet durumunda Beylikdüzü’nün 15 gün boyunca çorbası kaynayacak.” dedi. Sohbet ortamında geçen iftar yemeklerinde ayrıca katılımcıların düşünceleri, sorunları ve çözüm önerileri dikkatle dinlenerek hedefler paylaşıldı. Beylikdüzü’nün ancak üreterek büyüyebileceğini dile getiren iş insanları, Beylikdüzü Belediyesi’nin kente kazandırdığı projeler için duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
“Üreten insanların yanımızda olması mutluluk ve onur kaynağı”
Beylikdüzü’nde üretimin artması gerektiğini ve bir kentin üreterek çok farklı noktalara geleceğine inandıklarını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Beylikdüzü’nde yaşamanın ve bu kentte iş insanı olmanın her zaman bir farklılığı oluyor. Üreten insanların yanımızda olması ise bizim için mutluluk ve onur kaynağıdır. Beylikdüzü Belediyesi olarak ürettiğimiz şeyleri de dostlarımız görsün, bu kentte neler yapıyoruz bilsin istedik. Nerede bir yenilik varsa Beylikdüzü Belediyesi olarak biz o yenilikleri kente getirmeye gayret ediyoruz. Bugüne kadar 157 proje ürettik ve gerçekleştirdiğimiz projelerin 65 tanesi park. Üç yılda Beylikdüzü’ne 728 bin metrekare park alanı kazandırdık. 65 parkın haricinde ise 35 tane projemizi de tamamladık. Beylikdüzü üreterek gelişir. Beylikdüzü’nü kamu ahlakı ve kamu vicdanıyla yönetmeye ve durmadan üretmeye gayret ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
“Beylikdüzü’nde afetleri 3 merkezden yöneteceğiz”
Düzenlenen iftar programlarında kenti daha dayanıklı hale getirme hedeflerinin olduğunu da vurgulayan Başkan Çalık, “Yaşanabilecek afetler karşısında kırılganlıkları ortadan kaldırabilmemiz gerekiyor. Beylikdüzü’nde afet durumunu afet öncesi, afet anı ve afet sonrası olarak üçe böldük ve bu üç aşamaya özel binalar tasarladık. Marmara Mahallesi’nde Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezimiz hizmet veriyor. Orada afet öncesi gönüllüleri yetiştiriyoruz. Afet anını ise burada Afet Anı Koordinasyon ve Lojistik Merkezi’nden yöneteceğiz. Afet sonrasını da Yaşam Vadisi içerisinde yapmış olduğumuz Beylikdüzü Afet Sonrası Barınma ve Lojistik Merkezi’nden yürüteceğiz. Orada da yaklaşık 25 bin metrekare kapalı alanımız var. Bu kapsamda Beylikdüzü’nde olası tüm afetlere karşı hazırız.” şeklinde konuştu.