31 Mart seçimlerinde kesin olmayan sonucuna göre MHP 1 büyükşehir, 10 il, 59 büyükşehir ilçe, 78 ilçe ve 89 belde belediyesi olmak üzere 235 belediye kazandı. Belediye meclis üyeliklerinin 3 bin 423’ünü, il genel meclis üyeliklerinin de 188’ini elde eden MHP, Türkiye’deki seçim çevrelerinin neredeyse tümünde oylarını artırdı. Özellikle, İç Anadolu ve Orta Karadeniz bölgesindeki oylarında yüzde 10 ila yüzde 20 oranları arasında artışlar sağladı. Yüzde 56.49 oy oranıyla Bayburt başta olmak üzere en fazla oyu Osmaniye, Manisa, Kastamonu ve Amasya’da aldı. Çalışmada, MHP’nin oylarını artırmasına ilişkin çarpıcı tespitler yapılıyor. Bunların başında MHP’nin “beka” hassasiyetini seçmenin dikkate aldığı değerlendirildi. 15 Temmuz ve sonrasında MHP’nin aldığı tutumun ülkenin bölünmezliği konusunda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin güven veren tavrının, seçmen nezdinde ikna edici olduğuna yer verildi. Seçmen, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin oturması konusundaki uyarıları dikkate aldı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 53.3 olarak ifade ettiği, Bahçeli’nin de x+y=z formülüne onay verdiği yorumu yapıldı. Ekonomik zemindeki olumsuz gelişmeler nedeniyle AK Parti’den kopan seçmenin, Cumhur İttifakı ortağı MHP’ye oyunu vererek vicdanını rahatlattığı rapor çalışmalarına girdi.
MHP’de büyükşehirler kapsamında Iğdır ve Kars ile Adana ve Mersin özelinde detaylı tespitler de raporlaştırma çalışmalarında yer aldı. Teşkilatlardan gelen bilgilere göre; Iğdır ve Kars’ta, HDP’nin belli odakları etkisi altına alarak bu iki ilde organize olduğu belirtildi. MHP, diğer illerden Iğdır’a planlı şekilde seçmen kaydırıldığını belirledi. Bunlara ilişkin belgeler YSK’ya iletildi.
Çalışmaya göre, sandık görevlileri de dahil olmak üzere Cumhur İttifakı’na karşı topyekûn “organize iş” yapıldığı tespitine yer verildi. Teşkilatlardan gelen bilgiye göre sandıkta kripto FETÖ’cüler dahil Millet İttifakı’na çalışan bir işleyiş planlanarak hayata geçirildiği kaydedildi.