Teketek Haber

1 Kiloluk Böbrek Kapalı Yöntemle Alındı

1 Kiloluk Böbrek Kapalı Yöntemle Alındı
25 Mayıs 2023 - 16:00

Aydın’da yaşayan 46 yaşındaki Altan Kocabaş, Özel Sağlık Hastanesi’nde gerçekleştirilen laparoskopik(kapalı) böbrek operasyonu ile sağlığına kavuştu.

Üç ay önce kalp krizi geçiren ve sonrasında da kapalı bypass ameliyatı olan Kocabaş’a yapılan tetkikler neticesinde sağ böbreğinde 1 kiloluk büyük bir kitle tespit edildi.

Özel Sağlık Hastanesi Robotik Cerrahi Direktörü Prof. Dr. BurakTurna, kısa bir süre önce bypass ameliyatı geçirdiği için durumu riskli olan Altan Kocabaş’a bu konuda deneyimli bir ekiple birlikte laparoskopik böbrek operasyonu gerçekleştirdi.

Operasyon hakkında bilgi veren Prof. Dr. Burak Turna, “Kocabaş ailesi kalp krizinden sonra riskli olan böbrek operasyonunun en az hasarla atlatılması için kapalı yöntemi tercih etti. Araştırmaları neticesinde hastanemize ulaşan Altan Kocabaş’ın mr ve tomografi görüntülemesine bakıldı. Sağ böbreği üzerinde yer alan 1 kiloya yakın bir kitle kapalı yöntemle başarılı bir şekilde çıkarıldı. Daha az ağrı ve kan kaybı olmasının yanı sıra iyileşme süresini de kısalttığı için bu yöntemi tercih ettik. Bu operasyon Altan beyin durumunu dikkate alınca ciddi bir deneyim gerektirmekteydi. Şu anda ameliyatın üstünden kısa bir süre geçti. Altan beyin genel sağlık durumu gayet iyi; kendisine ailesiyle birlikte sağlıklı bir ömür diliyoruz” dedi.

KAPALI YÖNTEMLE İYİLEŞME HIZI ARTIYOR

Laparoskopik cerrahi tekniği hakkında bilgi veren Prof. Dr. Burak Turna şunları söyledi: “Laparoskopik yöntemle küçük bir kesi ile operasyonu gerçekleştiriyoruz. Bu yöntemle hastaların ameliyat sonrası daha az ağrı duyması ve normal yaşama daha erken dönmesi imkanı sağlanıyor. Üstelik açık ameliyata göre yara izi de az olduğu için estetik anlamda da avantaj sunuyor. Bu yöntem vücutta daha az travmaya neden olduğu için hem kan kaybı daha az oluyor hem de iyileşme süresi kısalıyor. Hastada enfeksiyon riski azalıyor. Bu konudaki oldukça deneyimli bir ekip olarak toplum sağlığı için çalışmalarımızı sürdürüyoruz”