Teketek Haber

Aile yardımına zam! 2018 aile yardımı ne kadar oldu?

Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan memurların enflasyon zammından sonra aile yardım ücretlerine Temmuz ayı itibari ile zam yapılacak. Peki memura verilecek olan aile yardımı 2018 yılında ne kadar olacak?

Aile yardımına zam! 2018 aile yardımı ne kadar oldu?
27 Şubat 2018 - 10:40

Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan milyonlarca memura Temmuz ayında 3 zam birden göründü. Memurun alacağı aile yardımı zammının yanında maaşlarına yüzde 3.5 toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkı da yükseltilecek. Aile yardımı alacak memurların net maaşlarının üzerine evli olma durumları ve 6 yaş üstü ile 6 yaş altı çocuklarının olma durumuna göre aile yardımı alabilecekler. Şuan kamu kurumlarında istihdam eden bekar memurun net aylık aile yardımı 231,64 TL olarak ödenmektedir. Çocuklu memur, çocuksuz memura göre 54,28 TL daha fazla almaktadır. Peki 2018 yılında memura verilen aile yardımı kaç TL olacak?

2018 AİLE YARDIMI ÜCRETİ NE KADAR OLACAK? 

Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan memurların aile yardımı ücreti 2018 yılı Temmuz ayında zamlanacak. Peki aile yardımı ücreti ne kadar olacak? Temmuz 2018 itibari ile;

Evli memurlara 239,79 TL,

6 yaş altı çocuğu olan memurlara 56,20 TL

6 yaş üstü çocuğu olanlara 28,10 TL aile yardımı ücreti verilmektedir.

Memura Temmuz ayında verilecek aile yardımı ücretinde aşırı bir yükselme olmayacak. Fakat verilmekte olan mevcut aile yardımı ücretinde hükümet artışa gidecek. Bu tutarın daha da yükselebileceği tahmin ediliyor ancak şu anda verilen net rakamlar yukarıdaki gibidir.

EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin