Teketek Haber

BORSALAR AKTİF BİR ŞEKİLDE YATIRIMCI KAZANMAYA BAŞLADI

BORSALAR AKTİF BİR ŞEKİLDE YATIRIMCI KAZANMAYA BAŞLADI
10 Haziran 2021 - 14:17

Ekonomist Önder Tavukçuoğlu, dünyada borsaların aktif bir şekilde yatırımcı kazanmaya başladığını söyleyerek, “Dünya da böyle bir trend varken ülkemizin kesinlikle heba edilmemesi gerekiyor. Bunun için piyasa düzenleyiciler ile birlikte çalışılırsa Türkiye borsasının iyi yerlere geleceğini düşünüyorum.” dedi.

Piyasa düzenleyiciler ile birlikte çalışılırsa Türkiye borsasının iyi yerlere geleceğini söyleyen yatırım danışmanı ve ekonomist Önder Tavukçuoğlu, dünyada borsaların aktif bir şekilde yatırımcı kazanmaya başladığını kaydederek, dünya böyle bir trend varken Türkiye borsasının kesinlikle heba edilmemesi gerektiğini belirtti.

Girişim Kulübü tarafından gerçekleştirilen online konferansta konuşan Tavukçuoğlu, ekonomiye belli kaynak sağlanması gerektiğini ifade ederek şunları kaydetti:

“Boşta kalan paralar mevduatta ya da döviz de duracağına ekonomiye katılması ve kayıt altına alınması için borsaya getirilmesi daha mantıklıdır. Bu süreçte yeterli sayıda şirket olduğu da söylenemez. Bunun devlet tarafından teşvik verilerek ve çeşitli vergi avantajları sunularak daha fazla sayıda şirketlerin borsaya gelmesi sağlanmaktadır. Bunun için öncelikle ekonomiye güven, istikrar ve bazı vergisel avantajlar gerekiyor. Bunların hepsi birlikte anlam teşkil eder. Bu yüzden kesinlikle gençlere, girişimcilere önereceğim uzun vadeli yatırım tarzı olacak şekilde borsaya yatırım yapmalarını öneririm.”

“Kısa vadede zengin olmak için borsaya gelinmemeli”

Tavukçuoğlu, uzun vadeli olmak şartıyla borsalardan korkmayın diyerek, “Uzun vadede bekleyen teknoloji, elektrikli araçlar, yenilenebilir enerji ve madencilik gibi sektörler özellikle önümüzdeki günlerde büyüme trendine gireceğinden ve yatırımcı da bunların hisselerini aldığından onlar büyünce yatırımcının da sermayesi büyüyecektir. Kısa vadede zengin olmak için borsaya gelinmemeli.” ifadelerini kullandı.

EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin