Teketek Haber

‘Bu kez oyun İstanbul üzerinden oynanıyor’

İstanbul seçimine yönelik il başkanlarıyla yaptığı toplantının üçüncüsünü 49 il başkanıyla gerçekleştiren MHP lideri Devlet Bahçeli, İstanbul’un Türkiye demek olduğunu, Türkiye üzerinde oynanan oyunların İstanbul ekseninde devam ettirildiğini bildirdi.

‘Bu kez oyun İstanbul üzerinden oynanıyor’
31 Mayıs 2019 - 14:02

İstanbul’un kaybedilmesinin Türkiye’nin kaybetmesi anlamına geldiğini belirten Bahçeli, sokakların karıştırılmak istendiğini dile getirdi. Venezuela’da yüzde 55 oyla gelen iktidarın değiştirilmek istendiği, sokakların karıştırıldığını ve ülkenin iç savaşa süreklendiğini anlatan Bahçeli, Türkiye’de de böyle bir ortamın arzu edildiğini ve tehlikenin henüz geçmediğini belirtti.

‘Dağ kadrosu çökecek’

CHP ile HDP’nin İstanbul işbirliğine dikkati çeken Bahçeli, CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’u kazanmasının, PKK’nın kazanması anlamına geleceğini vurguladı. İstanbul’un 900 mahalleden oluştuğunu ve her mahalleye dağ kadrosundan sorumlular getirip, otoparkların, hallerin terör örgütü mensuplarına teslim edileceğini ileri süren Bahçeli, örgütün İstanbul’a çökeceğini ifade etti. Antalya, Mersin örneklerini veren Bahçeli, 6 ayda belediye ve kentin önemli yerlerine yerleştiklerini altı ay sonra denize bile örgütün izni olmadan girilemeyebileceği ihtimalinin bulunduğunu iddia etti. CHP’nin kazanmasının FETÖ’nün de kazanması anlamına geleceğini belirten Bahçeli, İstanbul’un fethinin 566. yıldönümünde sandık marifetiyle İstanbul’un anahtarının altın tepsi içinde Pensilvanya’ya gönderileceğini kaydetti. Bahçeli, MHP’nin asla İstanbul’un kaybedilmesine izin vermeyeceğini belirterek, “Bu kez oyun İstanbul üzerinden oynanmaktadır. CHP’nin halkı dolandırma niyetiyle yürüttüğü siyaset, 23 Haziran’da İstanbul’da ayağına dolanacak. İstanbul’a asılacağız ve alacağız” dedi.

Sülün Osman benzetmesi

Toplantı sonrasında açıklama yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ise şunları kaydetti:

“CHP’nin ve zillet ittifakı adayının İstanbul politikaları, bir zamanların meşhur dolandırıcısı ve Galata Köprüsü’nü bile satmakla maruf Sülün Osman’ınkine benzemektedir. Pek manidardır; Sülün Osman, cezaevine girdiği dönemde de mahkûmlara ‘alın teri ile yaşamak’ üzerine bir konferans vermiştir. CHP adayı ve sözcülerinin İstanbul seçimiyle ilgili suretihaktan görünen tutum ve açıklamaları, bu ünlü sahtekârın taktiklerine tıpa tıp benzemektedir. Sülün Osman Galata Köprüsü’nü satmıştır ama zillet ittifakının adayı koca İstanbul’u satamayacak, İstanbul halkını aldatamayacaktır. MHP olarak İstanbul’da millî bütünlüğümüze zarar verecek bütün ön yargıların ortadan kaldırılması, sandığa gidilerek gönüllerin fethedilmesi için seferber olunması yönündeki kararlılık tekrarlanmıştır. Sevgi, kardeşlik ve barışı yok etmek üzere, dağı İstanbul’a getirmeye çalışanların oluşturduğu şer ittifakınca dikilen kötülük surlarının yıkılması için samimi gayretlerin sürdürülmesinin önemi vurgulanmıştır. İstanbul seçimi bağlamında etnik kimlikler ve aidiyetler üzerinden; yalan, desise ve entrika yoluyla siyaset yapılmaması, yapanlara fırsat verilmemesi için son güne kadar sahada olunacağı ifade edilmiştir.”