Teketek Haber

ÇOCOK ABİYE GİYİMİNDE DÜNYANIN TERCİHİ TÜRK ÜRÜNLERİ

ÇOCOK ABİYE GİYİMİNDE DÜNYANIN TERCİHİ TÜRK ÜRÜNLERİ
07 Ekim 2019 - 17:59

Avrupa’nın ikinci, dünyanın yedinci büyük giyim tedarikçisi olan Türkiye’ de bebek çocuk hazır giyim pazarının ekonomik büyüklüğü 700 milyon TL’ye yaklaşıyor. Bebek çocuk hazır giyim pazarındaysa abiye sektörü çok önemli bir noktada bulunuyor. Türkiye, “günlük ve klasik çocuk abiyesi”nde İtalya’dan sonra yaklaşık yüzde 17 lik Pazar payıyla Dünya’nın en büyük üreticisi konumunda yer alıyor. Özellikle ihracata yönelik olan bebek ve çocuk üzerine kurulu fuarlar pazara büyük bir dinamizm getirirken sektörün ekonomik olarak büyümesine ve yeni pazarlara açılmasına da hizmet ediyor.

Son trend çocuk abiye giyim koleksiyonlarının sergileneceği İstanbul Kids Fashion’da fuarın Marka Direktörü Hatice Dinçer ‘’ Bebek ve çocuk tekstilinde ihracatta büyüme kaydetmeye devam etmek isteyen, yeni pazarlara ulaşmayı hedefleyen üreticilere çok önemli fırsatlar sunuyoruz ‘’ dedi.

Abiye ürünlerinin son 10 yılda iç piyasada da yükselişe geçtiğini ifade eden CBME Türkiye katılımcısı Ilgaz Kids’in Genel müdürü Nurgül Çakıroğlu ‘’ Ürünlerimiz hem iç hem de dış piyasada büyük ilgi görüyor. Yurt dışında İtalya, Fransa, Portekiz, İngiltere, Yunanistan, Dubai, diğer Arap ülkeleri ve Türki Cumhuriyetler en önemli alıcılarımız ‘’ dedi.

Son beş yılda hazır giyim sektörü nasıl bir gelişme kaydetti ?

Fuarda üreticilere ne gibi fırsatlar sunuluyor ?

Firmalar yılda ortalama ne kadar ihracat gerçekleştiriyor ?

Çocuk abiye sektöründe firmaların büyüme hedefleri neler ?

Türk malı çocuk abiye ürünleri Dünya’da nasıl trend haline geldi ?

Firmaların açılmayı hedefledikleri dünya pazarları hangi bölgeler ?

Toplam hazır giyim ihracatı içinde bebek giyim ihracatının yeri nedir ?

Konu başlıklarını görüşmek üzere sizleri CBME Türkiye | İstanbul Kids Fashion Marka Direktörü Hatice Dinçer ve katılımcı firmaların yetkilileri ile bir araya getirmek isteriz.

Dilerseniz röportajımızı mail ortamında da gerçekleştirebiliriz.

Değerlendirmelerini bekler, iyi çalışmalar dilerim.