Teketek Haber

DIŞİŞLERİ BAŞKANLIĞI’NDAN HİNDİSTANA MESAJ

Dışişleri Bakanlığı, Hindistan’da bu sabah bir buzulun kopması sonucu oluşan sel felaketinde hayatını kaybedenler için başsağlığı mesajı yayımladı.

DIŞİŞLERİ BAŞKANLIĞI’NDAN HİNDİSTANA MESAJ
08 Şubat 2021 - 14:01

Dışişleri Bakanlığı, Hindistan’da yaşanan buzul faciasıyla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, çok sayıda kişinin kayıp olduğu ve hayatlarından endişe edildiği Hindistan’daki sel felaketiyle ilgili derin bir üzüntü duyulduğu vurgulandı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Hindistan halkı ve hükümetinin acısını yürekten paylaşıyor, dayanışmamızı bildiriyoruz. Söz konusu faciada kayıpların asgari seviyede kalmasını diliyor, kaybolanların en kısa sürede salimen bulunmalarını temenni ediyor, bu hususta ülkemizin yardıma hazır olduğunu belirtiyoruz.”

HİNDİSTAN’DA SEL FELAKETİ: 3 ÖLÜ 

Hindistan’ın kuzeyindeki Uttarakhand eyaletinde, Nanda Devi buzulunun bir parçası kırılarak Dhauliganga Nehri’ne düştü. Buzulun düşmesiyle sel felaketi meydana geldi.

Selin bir elektrik santraline ve çok sayıda yerleşim yerine zarar verdiği ve yaklaşık 150 kişinin ölmüş olabileceği belirtilmişti.

Felaketin ardından 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Bölgede hidroelektrik projesinde çalışan en az 150 işçinin akıbetlerinin henüz bilinmiyor.