Teketek Haber

GRİ SU SİSTEMİ OLAN İLK PROJE MSY NEFES

GRİ SU SİSTEMİ OLAN İLK PROJE MSY NEFES
21 Haziran 2022 - 16:09

MSY YAPI’nın çevre dostu son projesi MSY Nefes’in satışları başladı.

İstanbul’da gri su sistemli inşaat ruhsatını alan ilk projelerden biri olan MSY Nefes, inşaat tamamlama süresi kısa olduğu için gri su sistemini İstanbul’da uygulayan ilk proje olma niteliği taşıyor.

Fonksiyonel mimarisinin yanı sıra geleceği koruyan mühendislik sistemi ile MSY Yapı’nın imzasını taşıyan MSY Nefes projesi, 7 bin metrekarelik arsa üzerine inşa ediliyor. Marmara Denizi ve Aydos Ormanı arasında yer alan konumuyla doğayla iç içe bir yaşam sunan MSY Nefes, şehir yaşamında doğanın ferahlığını sunuyor.

2023 Mart ayında tamamlanacak olan proje, E5 ve E6 karayolları arasında, Sabiha Gökçen Havalimanı bağlantı yolu üzerinde bulunmasıyla şehrin en önemli merkezlerine kolay ulaşım sağlama imkanına sahip.  Yeşil ile iç içe olmak isteyenler için bahçeli daireler, maviyle yaşamayı tercih edenler için ise deniz manzaralı dairelerin olduğu MSY Nefes’te 195 daire bulunuyor. Üç bloktan oluşan projede 2+1, 3+1, 4+1, 4+1 dubleks ve 5+1 dubleks daire tipleri yer alıyor.  Açık sosyal alanları içinde havuz, tematik çocuk oyun alanı, basketbol sahası, barbekü alanı, dinlenme mekanları ve yürüyüş yolları mevcut. Kapalı sosyal alanlar içerisinde ise kafeterya ve spor salonu bulunuyor.

Proje, suyun akıllı kullanımını sağlamaya yönelik gri su” uygulamasıyla, kullanılmış suyun dönüşümünü sağlayarak bahçe sulama, evlerdeki rezervuarlar ve temizlik işlerinde kullanılma imkanı sunuyor.

“Doğayı destekleyen, kendi kendine yeten siteler kurmak” vizyonuyla çalıştıklarını belirten MSY Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, “Günümüzün en önemli konusu olan “sürdürülebilirlik” kavramını destekleyen gri su uygulamasını İstanbul’da gerçekleştiren ilk firmayız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 11 Temmuz 2021 tarihli resmi gazete yayınladığı yönetmeliği uyarınca İstanbul’da gri su sistemli inşaat ruhsatını alan ilk proje MSY Nefes oldu. İnşaat bitirme süremiz de kısa olduğu için gri su sistemini İstanbul’da uygulayan ilk proje niteliği taşıyor. Evsel atık suların MSY Nefes’te çok özel bir yeri var. Projenin mimari detaylarına özenle entegre edilen gri su sistemi sayesinde, lavabo ve duşlardan şehir şebekesine akan atık suları arıtılarak bodrum katta yağmur suları ile birlikte depolanacak. Geri dönüştürülen atık suların tekrar kullanımı sayesinde doğal su kaynaklarında önemli ölçüde tasarruf sağlanacak. Arıtılan sular, evlerdeki rezervuar ve bahçe sulama gibi farklı alanlarda kullanılacak. Evsel atık suların %50’ye yakın kısmını gri su arıtma sistemleri sayesinde değerlendirerek, çevre kirliliğinin azaltılmasına, geri kullanım sayesinde aile ve site bütçesine önemli ölçüde katkı sağlanacak. Dört mevsim yağışları da hasat edilerek, yeniden kullanılabilir hale getirecek” dedi.