Teketek Haber

HEDEFİMİZ EN AZ 40 ÜRÜNÜ AVRUPA PAZARINA SOKMAK

HEDEFİMİZ EN AZ 40 ÜRÜNÜ AVRUPA PAZARINA SOKMAK
01 Nisan 2021 - 18:07

TBY Holding İnovasyon Direktörü Erdal Can Alkoçlar, “Amacımız patentlerimizden doğan 40 kadar Genel Bitkisel Tıbbi Ürün muadili ve besin takviyesini ruhsatlayarak Avrupa eczanelerinde raflara koymak.” dedi.

Türkiye’de geliştirilmiş farmasotik ve biyosotik ilaç teknolojilerinin yurt dışına ihracı ve enerji alanlarında yatırıma öncelik veren Teknik Bilimsel Yatırımlar (TBY) Holding, 2023 yılına kadar en az 40 Genel Bitkisel Tıbbi Ürünü başta Almanya olmak üzere Avrupa eczanelerinde raflara koymayı hedeflediklerini açıkladı.

TBY Holding İnovasyon Direktörü Erdal Can Alkoçlar, milli beyin gücüyle üretilmiş ilaç patentlerinin efektif brokeraj süreçlerini tesis ederek Avrupa ve Asya’dan sağlanacak lisans gelirlerini ülke kaynaklarına kazandırmayı amaçladıklarını belirterek, enerji alanında ise özellikle biogaz ve biokütle yatırımlarına öncelik verdiklerinin altını çizdi.

Türkiye’nin aslında çok yüksek inovasyon potansiyelinin olduğuna dikkati çeken Alkoçlar, şunları kaydetti:

“Edirne’den Hakkari’ye binlerce belki on binlerce dâhi gencimiz ve yetişmiş teknik insan kaynağımız mevcut. Önemli olan bu potansiyeli verimli, ruhsatlı ve patentli formülasyonlar haline getirip ihraç katma değeri çok yüksek biyoteknolojik değerleri Avrupa pazarına sokabilmek.”

“Tedarik sıkıntısını yerli hammadde ile çözme yönünde adımlar atacağız”

 Alkoçlar, bitkisel ve beşeri ilaç hammaddeleri konusundaki tedarik sıkıntısını yerli hammadde ile çözme yönünde adımlar atacaklarını söyleyerek, “İlaç firmalarımız yerli ruhsatlarla ürettikleri ilaçların tamamına yakınında yurt dışı tedarikli hammaddelere muhtaç. Bu bizim holding olarak tek başına kapsamlı değişiklik tesis edemeyeceğimiz bir husus fakat elimizdeki tüm imkânlarla bu alanda sonuç veren yatırımlar yapma amaçlı kaynaklarımızı sonuna kadar kullanma niyetindeyiz.” şeklinde konuştu.

 

EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin