Teketek Haber

KAHRAMANMARAŞ 1. RAHVAN AT YARIŞLARI GERÇEKLEŞTİ

KAHRAMANMARAŞ 1. RAHVAN AT YARIŞLARI GERÇEKLEŞTİ
08 Temmuz 2019 - 10:54

Kahramanmaraş’ta bu yıl ilki gerçekleşen Rahvan At yarışlarına ilgi büyüktü. Organizasyona 12 ilden 50 yarışçı katıldı. Sabah saatlerinde başlayan yarışmalar öncesinde Kahramanmaraş Atlı Binicilik Spor Kulübü üyeleri cirit atma, Gökbörü ve dörtnal yarışı gösterisi yaptı.

Kahramanmaraş 1. Rahvan At Yarışlarına Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş davetliler ve sporcular katıldı.

Dörtnal yarışlarında birinciliği Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’un sponsorluğunda yarışan sporcu kazanırken ikinciliği Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’in sporcusu ve Üçüncülüğü Germanicia Otel yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Büyükdereli’nin sporcusu kazandı.

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ve Kahramanmaraş Atlı Binicilik Spor  Kulübü ortaklığında düzenlenen 1. Rahvan At yarışlarıylı igili bilgi veren Kulüp Başkanı Muhsin Kılıçsallayan; “At bize ecdadımızdan kalan bir miras. Ata sporlarımızdan biride binicilik. 12 komşu illerimizden katılımcı var. Yaklaşık 50 yarışmacımız var. Yarışmada dereceye giren sporcularımızın ödüllerini federasyonumuz tarafından karşılandı.  Amacımız rahvan biniciliğinin Türkiye genelinde başta gençler olmak üzere herkese tanıtılması, geliştirilmesi ve ileride de yurt dışına açılması. Türk ırkına ait atlarla bunu yaymak için çabamız var” dedi.

At sporunun ihmal edildiğine dikkati çekerek, “Ata binmek bizim temel sporlarımızdan. Ata binmekle ilgili dünyada bir spor türemiş. Bu sporu ortaya çıkaran atların ata babası da Osmanlı’dan Avrupa’ ya giden ırklar.” diye konuştu.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek; “İimkanlarımız dahilinde bu tip organizasyonları destekliyoruz. Bizde bu yıl ilki gerçekleşen rahvan at yarışlarına katıldık. Toplumda hemen her kesimin kendine göre bir ilgi alanı var. Bizim zaten geçmişten gelen atlara karşı, biniciliğe karşı özel bir ilgimiz var. O ilginin devam ettirilmesi lazım. Bu anlamda kulüp başkanımıza teşekkür ediyorum. Atçılık binicilik önemli bir olay. Bugünkü bu organizede emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.