Ovalar il alanının % 16.3’lük bir bölümünü kaplamaktadır.
Kahramanmaraş Ovası
Güneyde yer alan Kahramanmaraş ovası tektonik kökenli alüvyal bir ovadır. Kahramanmaraş ovası, Afrika Göller bölgesinden başlayarak Kızıl deniz Lut Gölü ve Amik ovası boyunca uzanan Ürdün Graben sisteminin bir devamıdır. Ova çevresindeki tepeler ve dağlar 4. zamanda oluşmuştur. Kahramanmaraş ovasında 4. zaman yaşlı alüvyonlar yanında 3. zaman yaşlı alüvyonlar da vardır. Kahramanmaraş ovasının yükseltisi 450- 500 metredir. Ahır Dağı ve Çimen Dağı arasında yer alan Kahramanmaraş ovasının uzunluğu 40 km.., kuzey-güney doğrultusundaki genişliği ise yaklaşık 20 km’dir.
Elbistan Ovası
Elbistan ovası Kahramanmaraş ilinin kuzeyinde Binboğa, Nurhak, Engizek ve Berit dağları arasında yer alan bir çöküntü ovasıdır. Türkiye’nin dördüncü büyük ovasıdır. Yükseltisi 1100-1150 metredir. Uzunluğu 60-65 km.. kuzey-güney doğrultusunda eni ise en çok 40-45 km.. dir. Alanı 3000 km karenin üzerindedir. Ova karasal Kuaterner tortullar (alüvyonlar) ile kaplıdır. Çevresi türlü yapıdaki Eosen flişleri, Kretase tabakaları ve serpantin kütlelerinden oluşan dağlarla, doğusu ve batısı Permo-Karbonifer katmanları, kristalin kalkerleri ve mermerlerden oluşmuş dağlarla, güneyi ise serpantin kütlelerinin geniş yer tutuğu yükseltiler ile çevrilidir. Ova kuzeyden Hurman çayı ve Söğütlü çayları ile beslenmektedir. Ovaya güneyden ise birçok gür kaynak iner.
Göksun Ovası
İlin kuzey batısında yer alır. Göksun çayı ve onların kolları tarafından sulanmaktadır. Kuzeydoğu-güneybatı doğrultusunda uzanım gösterir. Yükseltisi 1300-1360m.’dir. Ovanın uzunluğu 30 km.., kuzey-güney doğrultusundaki genişliği ise 20km..’dir. Ova Dibek, Binboğa, Delihöyük, Berit ve Armutyücesi dağları ile çevrilidir.
Narlı Ovası
Kahramanmaraş’ın doğusunda ve Pazarcık ilçesinin güneyinde yer almaktadır. Narlı ovası Kartalkaya Barajı suyuyla sulanmaktadır. Ovanın yüksekliği deniz seviyesinden 500-600 metredir. Ayrıca içme ve kullanma amacıyla açılmış olan birçok kuyu bulunmaktadır. Narlı Ovası’nda tamamen sulu tarım yapılmaktadır. Akdeniz ılıman iklimi sayesinde de başta şekerpancarı, pamuk, buğday, mısır, soya fasulyesi olmak üzere her türlü bitki yetiştirilmektedir. Kahramanmaraş ekonomisine büyük katkı sağlanır.
Bu ovalar dışında; Türkoğlu (Sağlık) Ovası, Andırın Ovası, Afşin Ovası, Mizmilli Ovası ve İnekli Ovası da önemli ovalardandır.