Teketek Haber

MENTÖRLÜK HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

MENTÖRLÜK HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER
27 Ekim 2021 - 11:20

Ödüllü Marka Danışmanı Roberto Murat Özdemir, Mentörlüğün  daha deneyimli veya daha bilgili bir kişinin daha az deneyimli veya daha az bilgili bir kişiye rehberlik etmesine yardımcı olduğu bir ilişki olduğunu belirterek ,mentörlüğün belirli bir uzmanlık gerektirdiğini dile getirdi.

Mentörlük, son dönemde çok merak edilmeye ve popüler hale gelmeye başladı. Peki nedir bu mentörlük ? Zamanında yaşamış olduğunuz deneyimler, elde ettiğiniz tecrübe ve bilgilerle karşınızdaki kişinin gitmek istediği yolda ve hedeflediği doğrultuda akıl hocalığı yapmaktır. Aynı zamanda kişisel yaşam koçluğu da diyebiliriz. Şunu da eklemek gerekiyor, mentörlükte sadece deneyim yeterli değil. Edindiğiniz bilgileri karşınızdaki kişinin doğrultusunda işlemeniz, araştırıp gelişmeniz çok önemlidir. Tüm bunları iyi servis etmek gerekir. Hedefe ulaştırdıktan sonra sürdürebilirlik olması şart! Devam etmeli, parlayıp sönmemelidir.

Roberto Murat Özdemir, diğer merak edilen bir soruyu da açıkladı.

Mentörlük Kimler İçin Yararlıdır ?

Mentörlük hizmeti almak, iş hayatına yeni atılmış, hedeflerini henüz belirleyememiş gençlerin kariyerlerini geliştirmelerinde önemli bir faktör olmakla beraber aynı zamanda, kurum kültürüne alışmakta zorlanan, kuruma uyum sağlayacak bireysel planlarını yapmakta desteğe ihtiyaç duyan çalışanlar için de önerilmektedir. Mesleki gelişim sürecini kısaltmak ve bu süreci en az hatayla atlatmak isteyen çalışanlar da mentörlük hizmeti almayı düşünmelidirler.