Teketek Haber

Muharrem İnce nin Apoletlerini Sökeceğim Dediği Orgeneral İsmail Metin Temel, Görevden Alındı

Muharrem İnce nin

Muharrem İnce nin Apoletlerini Sökeceğim Dediği Orgeneral İsmail Metin Temel, Görevden Alındı
31 Aralık 2018 - 15:38

24 Haziran seçimlerinde ‘nin Cumhurbaşkanı Adayı ‘nin “Apoletlerini sökeceğim” diyerek gündeme getirdiği 2. Komutanı Orgeneral , görevden alındı. imzasıyla yayımlanan atama kararına göre, ‘da görev yapan Temel, Genelkurmay Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığına atandı.

CUMHURBAŞKANLIĞI KARARNAMESİ ÇIKARTILDI

‘de görev yapan 4. Tugay Komutanı Tuğgeneral ise ‘daki 3. Ordu Komutanlığı Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığına getirildi. konusu atamalar Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usullerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 9’uncu maddesinin birinci fıkrası gereğince gerçekleştirildi.

“APOLETLERİNİ SÖKECEĞİM” TARTIŞMASI

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı ‘ın seçim mitingine katılan ve alkışlayan Temel’i sert bir dille eleştirerek “O generalin apoletlerini sökeceğim” demişti. Erdoğan ise bu açıklamaya, ” paşamızla çok yakın bir hukukumuz var, millet İnce’ye apolet sökecek fırsatı vermez” yanıtını vermişti.

Muharrem İnce

FIRAT KALKANI VE ZEYTİN DALI HAREKATLARINDA SORUMLU KOMUTANDI

Temel, Asayiş Kolordu Komutanıyken 15 Temmuz Darbe Girişimi sırasında vekaleten 2. Ordu Komutanı olarak atandı. Ardından 27 Temmuz 2016 tarihinde 2. Ordu Komutanlığı’na getirildi. Bu görevi korgeneral sıfatıyla 2 yıl yürüttükten sonra, 2018 yılındaki Yüksek Askeri Şura’da orgeneralliğe terfi ettirildi.

MSB Bakanı ve İsmail Metin Temel

Orgeneral İsmail Metin Temel, ‘nin en kapsamlı sınır ötesi harekatların, Fırat Kalkanı ve Dalı harekatlarının da sevk ve idaresinden sorumlu komutandı. Sahada aktif olarak rol aldı. Hatta DAEŞ militanlarından temizlenen ‘a gitmesi de harekatın dikkat çeken karelerindendi. Terör örgütü YPG’ye karşı düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı’nın en önemli hedeflerinden olan ‘e Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kontrolüne geçtikten kısa sonra gitmişti.

‘te çatışmasızlık bölgesi çerçevesinde kurulan gözlem noktaları ve kırsalındaki faaliyetler de onun görev sahasındaki önemli gelişmelerdendi. Sadece sınır ötesinde değil, yurt içinde de terörle mücadele operasyonları da onun komutasındaki 2. Ordu Komutanlığı tarafından yürütüldü.