Teketek Haber

ÜÇAY MÜHENDİSLİK ENFLASYON’A KARŞI MÜCADELE POLİTİKASINDA TÜKETİCİYİ MERKEZE ALDI

ÜÇAY MÜHENDİSLİK ENFLASYON’A KARŞI MÜCADELE POLİTİKASINDA TÜKETİCİYİ MERKEZE ALDI
10 Ağustos 2022 - 12:27

Enflasyonda yaşanan artış ile birlikte ürünlerin son kullanıcıya ulaştığı fiyatlarda yaşanan artış pek çok alanda kendisini gösteriyor. Artan maliyetler karşısında tüketiciyi rahatlatacak çözümler sunduklarını belirten ÜÇAY Mühendislik Enerji Grup Direktörü İlgin Eray, “ÜÇAY Mühendislik olarak artan maliyetlerin farkındayız. İklimlendirme temel bir ihtiyaç olduğu için müşterilerimizin yanındayız. Müşterilerimize kredi kartında ve senette esnek ödeme seçenekleri sunuyoruz.” dedi. Eray, ÜÇAY Mühendislik’in sunmuş olduğu Zero House sistemi ile enerji, ısı pompası gibi tüm süreçlerde ihtiyaç duyulan enerjiyi güneş panelinden elde ettiklerini de söyledi. Eray, müşterilerin maddi olanaklarına göre de çözümler geliştirdiklerinin özenle altını çizdi.

Ukrayna-Rusya Savaşı başta olmak üzere yaşanan iklim kriziyle enflasyon rakamları pek çok ülkede yılların en yüksek seviyesine ulaştı. Artan enflasyon oranları nedeniyle şirketler mevcut karlılığını korumak ve mümkünse artırmak adına birçok politikayı uygulamaya başladı. Bu politikalar neticesinde de çoğu ürünün son tüketiciye ulaştığı fiyatlarda gözle görülür bir artış yaşandı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2022 yılı temmuz ayı rakamlarına göre Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 79.60, aylık olarak ise yüzde 2.37 arttı. Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ise yıllık yüzde 144.61, aylık ise yüzde 5.17 artış gösterdi. TÜİK’e göre TÜFE’deki değişim bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 79.60 olarak gerçekleşti.

GAZ ÜRETİMİ VE DAĞITIMINDA YÜZDE 18.96 ARTIŞ GERÇEKLEŞTİ

Sanayinin dört sektörünün aylık değişimleri; madencilik ve taş ocakçılığında yüzde 6.44, imalatta yüzde 2.94, elektrik, gaz üretimi ve dağıtımında yüzde 18.96 ve su temininde yüzde 5.15 artış olarak gerçekleşti. Elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme yüzde 441.75, ham petrol ve doğalgaz yüzde 272.91, kok ve rafine petrol ürünleri yüzde 243.42 ile endekslerin en fazla arttığı alt sektörler oldu.

ŞUBAT 1998’DEN BU YANA EN YÜKSEK SEVİYE

İstanbul Ticaret Odası (İTO) verilerine göre ise İstanbul’da perakende fiyatları yıllık bazda yüzde 99.1 artış gösterdi. Böylece endekste yıllık değişim Şubat 1998’den bu yana en yüksek seviyeye çıktı.

TÜKETİCİ DOSTU ÜÇAY MÜHENDİSLİK, TASARRUF VE VERİMLİLİK SAĞLIYOR

Türkiye’de doğalgazın ulaştığı her noktada hizmet verebilmek hedefiyle çalışmalarını sürdüren ÜÇAY GRUP, yükselen enflasyon oranları nedeniyle son kullanıcıyı artan maliyetler karşısında minimum ölçüde etkileyecek finansal çözümler ile dikkat çekiyor. 500 binden fazla evi doğalgaz ile buluşturan Türkiye’nin en büyük doğalgaz dönüşüm şirketlerinden ÜÇAY Mühendislik, tüketicilere tasarruf ve verimlilik avantajı sağlıyor.

“TEMEL BİR İHTİYAÇ OLDUĞU İÇİN MÜŞTERİLERİMİZİN YANINDAYIZ”

Enflasyonun etkisiyle artan maliyetlerin farkında olduklarını belirten ÜÇAY Mühendislik Enerji Grup Direktörü İlgin Eray, “İklimlendirme temel bir ihtiyaç. Biz de bu temel ihtiyacın karşılanması için müşterilerimizin yanındayız. Kullanıcılarımıza kredi kartına 12 ay taksit, senette ise 18 aya varan taksit seçeneği sunuyoruz. Böylelikle onların yükünü hafifletmeye çalışıyoruz” dedi.

“ŞU AN MEVCUT YAKITLAR ARASINDA EN ZARARSIZI DOĞALGAZDIR”

İklimlendirme ihtiyacının bugüne kadar klasik ve konvansiyonel olarak kombi, doğalgazlı sistemler, kömür kazanı gibi doğaya da aslında emisyonlardan dolayı zarar veren sistemlerden oluştuğunu belirten Eray, “Doğalgazın da bir emisyonu var ama emisyon yayma oranları karşılaştırıldığında diğerlerine göre daha az. Şu an mevcut yakıtlar arasında en zararsızı doğalgazdır. Bütün bu işlerin bir de mühendislik ekonomisi var” şeklinde konuştu.

ZERO HOUSE İLE İHTİYAÇ DUYULAN TÜM ENERJİYİ GÜNEŞTEN ELDE EDİN

Küresel olarak yaşanan gelişmeler de göz önüne alındığında günümüzde en uygun çözümün ÜÇAY Mühendislik’in sunmuş olduğu Zero House sistemi olduğunu vurgulayan İlgin Eray şu ifadeleri kullandı:

“Zero House ile enerji, ısı pompası gibi tüm süreçlerde ihtiyaç duyulan enerjiyi çatıdaki güneş enerjisinden elde etmiş olacaksınız. Buradaki elektriği gerekirse elektrikli şarj istasyonu kurarak araçlarınızda da kullanabilirsiniz. Bu bahsettiğimiz şey, en trend ve en yeni nesil sistemdir. Fakat bir de bunun mühendislik ve ekonomik tarafı var. İhtiyacı karşılamak tabii ki mümkün ama sınırsız bir kaynak yok burada. Eldeki imkân ve kaynaklarla bu çözümü müşteriye vermek lazım.

“EN DOĞRU ÇÖZÜMÜ SUNMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Müşterinizin bütçesi ve yapabilecekleri de bu konuda çok önemlidir. Cebinde çok parası olan müşteri ile cebinde kısıtlı parası olan müşteriye çözüm sunabilecek kapasitede olmanız gerekmektedir. ÜÇAY Mühendislik olarak müşterilerimizin tamamına elindeki ekonomik gücü ve mevcut trendleri değerlendirerek optimum bir çözüm sunuyoruz. Müşterinin ihtiyacı, mühendislik doğruları ve mevcut şartlara göre en doğru çözümü sunmaya çalışıyoruz.”

6 YIL İŞÇİLİK VE TESİSAT GARANTİSİ

ÜÇAY Mühendislik, Türkiye geneli şubelerinde doğalgazı olmayan konutlarda ana kolon doğalgaz tesisatı, daire içi gaz tesisatı, kombi montajı, radyatör montajı ve kalorifer tesisatı uygulamalarını gerçekleştirerek kullanıcılara tam destek sağlıyor. Bireysel doğalgaz dönüşümüne yönelik tüketicilerine çok ciddi avantajlar sağlayan ÜÇAY Grup, uyguladığı projelere 6 yıl gibi bir tesisat ve işçilik garantisi sunmasının yanı sıra hızlı iş teslimi ve hizmet sonrası 7/24 çağrı merkezi desteği gibi yaklaşımlarıyla dikkat çekiyor. ÜÇAY Grup, yapılan en ufak sistemde bile tasarruf ve verimliliğin maksimum olması için çalışmalarını sürdürüyor.

EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin