Teketek Haber

ÜMMÜ BURHAN: ‘’İÇERİK ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ’’

ÜMMÜ BURHAN: ‘’İÇERİK ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ’’
30 Eylül 2024 - 11:10

Bugüne kadar yapmış olduğu bir birinden başarılı projeleriyle sıkça isminden söz ettiren Türkiye’nin yeni dijital içerik platformu Exxen’in Genel Müdürü Ümmü Burhan, yeni yayın döneminde Exxen’de bir birinden güzel programların yer alacağını söyledi. Bu sezon da çok izlenen ve beğenilen yapımların devam edeceğini dile getiren Ümmü Burhan Haber Caddesinden Alper Ergez’in sorularını yanıtladı.

İşte Röportajdan Öne Çıkanlar

  1. Bir dönem birçok izleyiciyi ve özellikle de gençleri televizyon ekranına bağlayan bir dizi: “Hatırla Sevgili”. Türkiye’nin pek de anlatılmayan ’60 sonrası dönemini konu alan dizideyönetmen kimliğinizle yer aldınız. Peki şimdilerde Exxen’de yer alan yapımlarda oyuncu ve cast seçimine müdahale ettiğiniz oluyor mu?

Exxen içeriklerinin seçiminden yayınlanmasına kadar devam eden tüm süreçlerde yapım tarafıyla birlikte, projenin tüm bileşenleri olarak ortak kararlar doğrultusunda beraber hareket etmeyi tercih ediyoruz.Bizim iş birlikteliğimiz tüm partnerlerimizle uyum ve çözüm ortaklığı içeren bir yol arkadaşlığı.Seyircimize daima en iyi ve en kaliteli içerikleri sunmak içinbirlikte ilerlemenin doğru olduğu yaklaşımıyla hareket ediyoruz.Bunun olumlu sonuçlarını da yayın hayatımıza başladığımız günden bu yanaizleyiciden aldığımız geri bildirimlerde görebiliyoruz.

  1. Exxen beklenileni sağladı mı?

Exxen, en başından net bir strateji ve buna uygun hedeflerle yola çıktı. Bir Türk dijital platform markası olarak kendi standartlarımızı sektörün dinamiklerini doğru değerlendirerek hayata geçirdik.Dolayısıyla Exxen yerli platformların daha avantajlı konuma getirilmesi için bu sürede oldukça iyi adımlar attı.Bu kapsamda; özellikle gençlerin sevdiği ve talep ettiği yerli içerikleri, ana akımda seyircinin bulamadığı türleri üreterek farklı bir kulvar oluşturduk. Buna karşılık bulmaktan ve hedeflediğimiz ilginin artarak devam etmesinden oldukça memnunuz. Şimdiye kadar ulaştığımız abone sayısı ve izlenme oranları da hedeflerimize uygun ivmeyle devam ediyor.Tesadüflere değil doğru ve stratejik planlamalara bağlı kalarak seyircimizin beklentilerine cevap verebilen içerikler üretmeye devam edeceğiz.

  1. Exxen ile ilgili geri dönüşler ne yönde izleyiciler Exxen’de daha çok hangi tür yapımları görmek istiyor? Talep edilen içerikler anlamında TV’den nasıl ayrışıyor?

Her şeyden önce izleyicimize karşı sorumluluklarımızın çok farkındayız ve onların tüm beklentilerini dikkatle değerlendiriyoruz.Seyircilerimizle yayın hayatımıza başladığımız günden bu yana etkileşim halindeyiz.Exxen’in dijital platformlardan beklenen çeşitlilik ve zenginliği doğru projelerle hayata geçirmesinde bu etkileşiminin büyük payı var. Uyguladığımız cesur fiyat politikası da (reklamlı-reklamsız abonelik) ürettiğimiz içeriklerin daha geniş bir kitle ile buluşmasını sağladı. Şu an daha çok eğlence ve spor içerikleriyle ön planda olan Exxen’in tercih edilmesinde, yarışma programları talk showlar, komedi dizileri,ilginç belgesel projeleri ve tabii ki çok önemli lig maçlarının yayınlanması çok etkili oldu.

  1. Eğlence,talk show,dizi ve daha birçok formatı içinde barındıran Exxen’de yeni sezonda neler izleyeceğiz. Yeni yapımlarınızdan biraz bahsedebilirmisiniz?

Bu sezon da çok izlenen ve beğenilen yapımlarımız devam edecek.

Hasan Can Kaya’nın son dönemin en çok konuşulan programı “Konuşanlar “

Tolga Çevik ‘in senelerdir başarıyla sürdürdüğü performansı ile “Tolgshow Çılgın Sezon”Feyyaz Yiğit, Kıvanç Kılıç ve Ahmet Kürşat Öçalan’ın merakla beklediğimiz “Gibi” dizisinin yeni sezon yeni bölümleri yeni dönemde Exxen’de yer alacak.

Seyircimizle buluşacak yeni projelerimiz de oldukça heyecan verici.

MGX Film yapımcılığında Giray Altınok’un yazıp aynı zamanda yönetmenliğini yaptığı komedi dizisi “Karşılaşmalar”da her bölümde farklı karşılaşma hikayelerini izleyeceğiz. Dizide SinemKobal,Uraz Kaygılaroğlu, Şükrü Özyıldız, Sarp Apak, Bora Akkaş, Giray Altınok, Cem Genimoğlu, Erdem Yener Begüm Öner Zerrin Sümer gibi birbirinden değerli oyuncular yer alıyor

Yine yeni yapımlardan “Anonim” ise dünya tarihindeki bilinen garip olaylar günümüze taşınarak devam etseydi neler olurdu sorusuna yanıt arayan bir komedi dizisi.25 Film’in hazırladığı Olgu Baran’ın yönetmenliğini yaptığı dizide Ali Atay, Serkan Keskin, Mehmet Özgür gibi çok kıymetli oyuncular yer alıyor. Farklı format yapısıyla da dikkat çeken Anonim yeni sezonun en iddialı işlerinden biri diyebiliriz.

“Tertemiz” Yapımını MGX Filmin yaptığı başrollerinde Onu Buldu ve Derya Karataş’ın yer aldığı ve Ömer Faruk Sorak’ın yönettiği bir komedi dizisi olacak. Kanlı cinayetler, trajik intiharlar gibi karanlık olayların ardından olay yeri temizlik işleri yapan bir firmada çalışan Faysal ve Gülbahar’ın absürt, komik, bazen de yürek burkan durumlarını anlatan ve yine çok ilgi çekecek bir yapım.

Ayrıca “Kara Kenan” Nalet Bebe” olarak tanıdığımız Ömer Başdoğan’dan şaşırtıcı bir komedi dizisi de Exxen izleyicisi ile yeni sezonda buluşacak. Pastel filmin yapımcılığını üstlendiği dizinin yönetmenliğini Onur Uzun üstleniyor.

Yepyeni dizi ve programların yanısırasporda da dünyanın en iyi liglerinden karşılaşmalarıseyircimizle buluşturmaya devam edeceğiz.

  1. Dijital içerik tüketiminin bu denli arttığı bir dönemde dijital platformlar arasında da bir yarış devam ediyor. Bu rekabet içinde Exxen’i nasıl konumlandırıyorsunuz? Hangi yönleriyle diğer platformlardan ayrışıyor?

Dijital platformların içerik üretimindeki rekabeti, izleyiciye daima en iyisini ve en kalitelisini sunmak üzerinedir.Dolayısıyla bizim önceliğimiz de bunu gerçekleştirmek için gerekli tüm çabayı göstermek ve pazarın büyümesi için birlikte hareket edip bu alanda ortak çalışmaların yürütülmesini sağlamak. Bu bağlamda dijital içerik üretiminde öncelikle yerli içeriklere ağırlık veren yapımızla dijital pazarda yerli, özgün ve kaliteli içeriklerle etkin bir marka olmayı hedefliyoruz. Diğer streaming platformlarla ilişkilerimizde ise rekabetten çok, sektörün gelişimi ve uluslararası arenada Türk içeriklerinin rekabet gücünün artması adına işbirliği zeminleri yaratmaya önem veriyoruz. Acun Medya’nın yayıncılık ve yapımcılıktaki tecrübesinin de seyirci reflekslerine göre hızlı aksiyon almamızda bize önemli bir avantaj sağladığını da belirtmek gerekir.

  1. Exxen’i bir Türk Markası olarak dünyada bilinir bir platform hâline getirmek için nasıl bir stratejiyle çalışmalar yürütüyorsunuz?

Bir Türk dijital platformu olarak; uluslararası yayın ağımız ve Türk dizilerinin dünyada oluşturduğu pazarda varlık gösterebilecek kalitedeki içeriklerimiz sayesinde sektörün önemli küresel aktörlerinden birisi olmak hedeflerimiz arasında tabii ki. Bunun için de dünyadaki gelişmeleri ve trendleri yakından takip ederek, stratejik bir planlamayla iş süreçlerimizi yürütüyoruz. Yayın politikamızı; izleyicinin gönül bağı kurduğu kaliteli ve orijinal içeriklere öncelik vermek üzerine kurduk. Devamında, insanların buluştuğu ortak ilgi alanı ve birleştirici bir unsur olan spor içeriklerine yer verdik. Exxen’in öncelikli hedeflerinden biri de dünyada bilinirliği yüksek bir dijital platform olarak bulunduğu ülkelerde de oraya ait orijinal içerikler üretmek. Fakat bu pazarlar içerisinde stratejik olarak Azerbaycan ve Orta Asya ülkeleri, Kuzey Amerika, Ortadoğu ve Türk nüfusunun yüksek olduğu Avrupa ülkelerini önceliklendiriyoruz. İlgili coğrafyalardaki penetrasyonumuzu sağlayabilmek adına telecom operatörleri contentaggretorlar ve ödeme kuruluşlarıyla da partnerlik süreçleri yürütüyoruz.

Röportaj-Yazar/Basın Danışmanı

Alper ERGEZ