Teketek Haber

ABD ANLAŞMASI NEYDİ Kİ SOÇİ ANLAŞMASI NE OLSUN

ABD ANLAŞMASI NEYDİ Kİ SOÇİ ANLAŞMASI NE OLSUN
Tuncay GÜLÇİN( tuncay.gulcin@outlook.com.tr )
23 Ekim 2019 - 9:30

Sayın okurlar,

Bildiğiniz üzere Birleşik Devletler Başkan yardımcısı Pence ve Pompeo Ankara’da sayın Başkan Erdoğan ile dört buçuk saat süren bir görüşme sonrası 12 maddelik bir anlaşma sağlamışlardı.

  • 120 saat içerisinde YPG adlı terör örgütü güvenli bölge diye adlandırdığımız harekat bölgemizde çekilecek.
  • Silahlarını ve mühimmatlarını bırakacak.
  • Bu silah ve mühimmatları Türkiye toplayacak.
  • Mevzi ve örgüt hücreleri bizim tarafımızca kullanılmaz hale gelecek….

Şimdi bu kadarlık madde içerisinde bile ne kadar sözünün eri olduklarını anlatacağım:

Aziz milletim,

Bu anlaşma kamuoyuna ilan edildiğinde verdiğim ilk tepki bu bir oyalama taktiğidir, harekata devam etmemiz gerek demiştim. Yakın çevreme bu söylemde bulununca bana verilen cevaplar halen aklımdadır. Bu anlaşmanın zafer olduğu, benim duygusal düşündüğüm söylenmişti…

Ne yazık ki yine haklılığım görmekteyim. Ben vatanına aşık bir vatan evladı olarak hür düşüncemi açıkladığımda böyle cevaplar ile karşılanmak beni gerçekten üzmektedir.

Bu ABD’nin bizi ilk kandırması ilk oyalaması değil hatırlayın Münbiç ve ‘Müşterek harekat merkezi’ oluşturulması konusunda yaşadık. Hatta son yazımda sayın başkan Erdoğan’a  ABD yılanına kanmayıp kahraman Mehmetçik’imi ezdirmemesi hususunda bir çağrım olmuştu. Ben yine aynı düşünce ve kanaatteyim, keza haklılığım her yeni yaşanan olaylarda görmekteyiz. ABD kendi silahları ile güçlendirdiği terör örgütünü bu kadar keskin bir dönüş ile o terör örgütünü yalnız bırakması düşünülemezdi.

ABD’nin planı ayan beyan ortadadır, ilk düşüncesi silah ve mühimmatların taşınması ee yani demek oluyor ki ilerleyen zamanlarda o silah ve mühimmatlar bize karşı kullanılacak. Bunu görmek zor olmasa gerek, keza devletimi yönetenler bürokratlar, müsteşarlar, bakanlar öyle gelişi güzel insanlar değiller değil mi!

Peki 120 saat doldu YPG zikrettiğimiz bölgeden çekildi mi? Tabi ki hayır…

Gelelim SOÇİ anlaşmasına,

Dün Başkan Erdoğan ve Putin amca 7 saate dayanan bir görüşme gerçekleştirdiler. Sonuç olarak ortaya çıkan anlaşmanın maddelerini geçmişi düşünerek incelemek çok fayda sağlayacaktır.

  • YPG 30 km lik alandan silahları ile çekilecekler.

Burada en dikkat çekici kelime silahları ile kelimesidir ki, bu benim görüşümü desteklemektedir (ABD verdiği silahların bizim elimizde kalmasını istemiyor)

  • YPG 150 saat içerisinde bölgeyi terk edecek. (Yine zaman istendi)
  • 10 km lik derinlikte Rus ve Türk ordusu devriye gezecek! (Çok gerçekçi)
  • Suriye in bütünlüğü korunacak. (Bizim Suriye’nin bütünlüğü ile derdimiz yok sınırımızı korumak zorundayız, keza bunu ABD ve Rusya çok iyi bilmelerine rağmen madde olarak bulunduruyor ki bir harekat planlarsak bu maddeyi önümüze sürüp bizi durdurmaya çalışacaklar)
  • Rus ve Suriye sınır muhafızları barış pınarı harekatının dışında kalan kısım için devriyeye çıkacak ve YPG unsurlarını bu bölgelerden silahları ile çıkaracak. (Bu söylenenleri ABD 120 saat içerisinde zaten yapacağını söylememişiydi!)
  • Münbiç ve Tel Rıfat’tan YPG unsurları silahları ile çıkarılacak. (Yani diyorlar ki, siz harekat ile girdiğiniz 120 km lik alandan dışarı çıkamazsınız. Peki sınırımız olan 444 km lik alan ne olacak?)
  • Her iki tarafta terörist sızmalarına karşı önlemini alacak. (Bu 10 madde içerisinde ki ilk yararımıza olan kısımdır.)
  • Bu muhtıranın uygulanması ve gözetimi için ortak Müşterek merkezi ihdas edilecek. (Tabi ki gözetleyeceğiz hadsizlere bakın)
  • Taraflar Astana sürecine bağlı kalacaklar. (Bu şu demek oluyor, Esad yönetimi ile yan yana olmanızı istiyoruz.)

Şimdi hem ülkemde yaklaşık 5 milyon Suriyeli mülteci var hem de onları bu duruma düşüren yönetim ile aynı payda da buluşalım…

Aziz milletim,

Tekrar tekrar huzurunuzda Başkan Erdoğan’a sesleniyorum bu söylediklerim dikkate alınmalı. Rusya ve ABD bizim faydamıza yararımıza bir anlaşmaya imza atmazlar. Rusya’nın bu anlaşma ile yaptığı ve dediği şey sadece şu terör örgütü silahlarının hepsini taşıyamadı biraz daha zaman verin. Bir diğer husus ise barış pınarı harekatının şu anki durumu ile kalmasını istiyor olmaları yani bizi 120 kilometrenin dışına çıkarmak istemiyorlar 444 km den kalan yerleri Rus ve Suriye orduları muhafaza etsin diyorlar ki bu açıkça harekatımızı durdurmak anlamına geliyor…

Aziz milletim,

Yazımı tamamlarken son sözüm, iç siyaset ülkenin gününü dış siyaset ise yarınını belirler…