Teketek Haber

MATEMATİK TIRI İL İL DOLAŞIYOR

MATEMATİK TIRI İL İL DOLAŞIYOR
08 Şubat 2018 - 22:30

“Türkiye Akademik ve Bilimsel İşbirliği” Projesi kapsamında oluşturulan matematik tırı, Cevdetiye Geçici Barınma Merkezi’ne geldi.

AFAD İl Müdürü Serhat Bulut, yaptığı açıklamada, matematik tırına büyük ilgi gösteren Suriyeli öğrenciler, günlük hayattaki matematiğe farklı bir bakış açısıyla bakmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Öğrencilerin, tırdaki çeşitli akıl ve zeka oyunlarıyla farklı çözüm teknikleri ile ulaşabileceklerini öğrendiğini ifade eden Bulut, şunları söyledi:

“Günlük hayatta kullandığımız matematiğe farklı bir bakış açısı kazandıran ve ayrıca okullarda eğitimi verilen matematiğin soyut olmaktan çıkarıp, somut bir hale gelmesini sağlayan bu projeyi oldukça başarılı buluyorum. Sadece öğrencilere değil, her yaş grubuna hitap eden bu projede görevli öğretmenlerimize ve çalışanlara en içten şükranlarımı sunarken, kendilerine gerçekleştirdikleri çalışmalarda başarılar diliyorum. Ayrıca bu etkinlik, Geçici Barınma Merkezindeki Suriyeli öğrencilerle, bizim öğrencilerimizin aynı projede bir araya getirilerek, kaynaştırılmaları açısından da önem arz etmektedir.”

Türk kültür, sanat ile tarihi değerlerinin tanıtımı ve Suriyeli misafirlerin Türkiye’ye uyumunu sağlamayı amaçlayan matematik tırı, 2 gün boyunca 9-18 yaş Suriyeliler tarafından ziyaret edilebilecek.