Teketek Haber

NEDİR ŞU S-400 MESELESİ!

NEDİR ŞU S-400 MESELESİ!
Tuncay GÜLÇİN( tuncay.gulcin@outlook.com.tr )
18 Mart 2019 - 9:18

Sayın okurlar,

Bildiğiniz üzere Türkiye hava savunma sistemi kurmak için çalışmalara başlamış ve bu hususta kararlı olduğunu her fırsatta dillendiriyor. Keza bu sistemin ülkeme kurulması savunma sistemlerimizi güçlendirecektir. Bakınız Türkiye NATO üyesi müttefiki bir ülkedir aynı şekilde Birleşik devletlerin ortadoğu bölgesindeki en önemli müttefikidir. Peki ABD’nin bu durumda ne yapması gerekiyordu? Yapacağı şey belli eğer ki senin en önemli müttefikin savunma sistemi talep ettiyse buna en uygun şartlarda cevap vermelisin. Ancak washington ne yapıyor, ‘Türkiye bu sistemi kurmamalı ama talep etti o zaman bu sistemin yönetimini kendisi yapmamalı o kırmızı tuş bizim elimizde olmalı’ diyor. Yani işin özeti şu, biz Patriotları kuralım ama yönetim kademesinde sadece biz olalım ki bir gün bizim dayattığımız bişeyi yapmazsan sana karşı bu durumu tehdit olarak kullanabilelim. Hadsizlere bakın!

Türkiye yeni açtığı ihaleler ile açık açık demiş oldu ki, her ne kadar müttefikimiz olsanız da ben kendimi korumak zorundayım bu yüzden sizin yönettiğiniz bir savunma sistemi beni gün gelir size karşı koruyamaz, yada üçüncü ülkelere karşı  sizin istediğiniz zamanlar korur. Bu duruma hangi ülke razı gelir? Ben parasını ödeyecem bu hava savunma sistemini alacağım ve ben bu sistemi yönetemeyeceğim. Kimse kusura bakmasın bu ülke kimsenin buyruğu altına girecek bir ülke değil. Dedem Mehmet Akif’in de dediği gibi

‘Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım’

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Charles Summers, Pentagon’da düzenlediği basın toplantısında Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemleri almasının iki ülkenin askeri ilişkileri açısından ağır sonuçları olacağını belirterek, “F-35 ve Patriotları almaları söz konusu olmayacak” açıklamasında bulundu. Şimdi sana sormazlar mı? Madem Rusya ile askeri  ticaretimizin olmasını istemiyorsun o zaman neden Patriotları bize uygun bir teklif ile sunmuyorsunuz? Diğer taraftan bakıyorsunuz ki Rusya daha güzel teklif ile gelmiş ne diyor ‘Bu sistemi Türkiye’ye kuralım ve askeri eğitimleri verelim sistemi siz kendiniz yönetin’ sizce hangisi daha cazip?

Bakınız  füzeleri üreten Rus devlet şirketi Rostech, Türk askerinin ilkbaharda S-400 eğitimine başlayacağını açıkladı ve ALLAH’ın izni ile bu yıl sonunda sistemi teslim almış olacağız.

Şimdi sözcü Summers tehditler savuruyor yetinmiyorlar ekonomik olarak da ülkeme envai çeşit oyunlar oynuyorlar. Sanıyorlar ki biz pes edip onların ettiği teklifi kabul edeceğiz. Yanılıyorsunuz efendiler! Benim milletimin tarihi bellidir siz ki iyi bilirsiniz atalarımın dedelerimin sizi nasıl dize getirdiğini.

Bakınız kim ne derse desin, kim hangi partiyi desteklerse desteklesin ülke çıkarını düşünen her vatan evladı bu gibi konularda sayın Başkan Erdoğan’ı desteklemek zorundadır. Benim partim Milliyetçi Hareket Partisi bu tür konularda kişi ve parti gözetmeksizin devlet çıkarı paydasında hükümetin yanında yer almıştır. Herkes bilmelidir ki MHP devlet çıkarı söz konusu olduğunda devletin yanında yer alır hiçbir zaman devletimize karşı durmadık. Liderimiz sayın Bahçeli’yi anlayamadıklarını söyleyenlerin sorunu da tam olarak budur vesselam…